Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


Dorpshuis

Doezum heeft van de provincie Groningen  een subsidie van € 215.000 toegezegd gekregen voor het dorpshuis!

Na de teleurstelling van het negatieve resultaat van een eerdere vraag voor subsidie is er een nieuw plan gemaakt om tot een dorpshuis
te kunnen komen. Dit plan is wat minder vergaand dan het vorige, maar voorziet toch in de behoefte van het dorp met een grote zaal en
diverse kleinere zalen om alle activiteiten in het dorp te kunnen houden wat nu dreigt te verdwijnen. Samen met de eerdere toegezegde
bijdrage van de gemeente is nu het grootste deel van de financiële haalbaarheid gedekt. Ondertussen wordt hard doorgewerkt om de
resterende financiële middelen te verkrijgen om het project voortgang te kunnen vinden.
Het concrete plan is om het kerkelijke gebouw De Haven, gelegen aan de Perastraat 13 in Doezum om te bouwen tot een nieuw en volwaardig dorpshuis.
Hiertoe wordt het gebouw zo optimaal mogelijk ingericht en aangepast aan de nieuwste verordeningen. Centraal in het nieuwe dorpshuis staat het huiskamercafé,
letterlijk en figuurlijk. Deze ontmoetingsplek voor jong en oud heeft als motto “uit maar toch thuis”. Naast de huiskame!r biedt het dorpshuis onderdak aan
verenigingen en clubs en staat dus ter beschikking voor alle maatschappelijke, kerkelijke, en culturele organisaties in Doezum en omstreken.
Het bijgebouw Het Anker en de pastorie blijft eigendom van de protestantse gemeente.
Met de realisatie van het dorpshuis wordt er een nieuwe maatschappelijke functie in het voormalig kerkgebouw De Haven gehuisvest. Het gebouw speelt daarbij een belangrijke rol bij het in stand houden van centrale dorpsvoorzieningen. Voor het dorp wordt hiermee een situatie gecreëerd waarbij het aanzien van het markante kerkgebouw in stand blijft en voorzieningen in de dorpskern blijven bestaan.
Om de plannen voor het dorpshuis werkelijkheid te laten worden is de inzet van de inwoners van Doezum erg belangrijk.  Meld je aan als vrijwilliger, maakt niet uit voor wat, want samen kunnen we deze klus klaren!


 

Ringsteken voor jong en oud

RINGSTEKEN VOOR JONG EN OUD

Het traditionele ringsteken met paard en wagen vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 juli en krijgt een nieuw jasje. Het ringsteken wordt uitgebreid, het is niet meer alleen voor paardenliefhebbers, maar nu kan iedereen proberen de ringen te steken. Het plan is als volgt:

Van 16.30 tot 18.00 uur is het ringsteken voor de jeugd t/m 12 jaar. De kinderactiviteiten commissie organiseert dit gedeelte van het ringsteken en via deze commissie komt er meer informatie over hoe je mee kan doen.

Van 18.30 tot 20.00 uur is het traditionele ringsteken met paard en wagen, als van ouds georganiseerd door de mannen van de ringsteekcommissie.

Tenslotte van 20.15 tot 22.00 uur is het ringsteken voor de jeugd en volwassenen van 13 tot 100 jaar. Dit gaat met twee personen op bijvoorbeeld een fiets, tandem, brommer, oude tractor of een creatie van de deelnemers zelf. De organisatie heeft ook twee fietsen beschikbaar, mocht je zelf niks geschiktst hebben. Natuurlijk is het mooi als jullie versierd en verkleed mee gaan doen, want er is net als bij de paarden een prijs te winnen voor het “mooiste geheel”. Daarnaast ook prijzen voor de beste ringstekers. Dus maak een koppel, bijvoorbeeld met je partner, buurman/buurvrouw, vriend/vriendin. Dan brainstormen hoe je het origineelst voor de dag komt en aan de slag. Het ringsteekparcours is aan de Terpstrastraat. Graag aanmelden van te voren, maar dat is niet verplicht, op de dag zelf kun je je ook nog aanmelden. Aanmelden of vragen kan via onderstaande mail of telefoonnummer.

Het hele gebeuren zal plaatsvinden op vrijdag 5 juli 2019 aan de Terpstrastraat, Krijthestraat, Houtsingel. Er komt een feesttent op het terrein aan de Terpstrastraat. In de tent is een broodje hamburger, koffie/thee en fris/bier te verkrijgen. Ook de prijsuitreikingen vinden hier plaats. We weten dat iedereen het druk heeft met de versierde wagens voor de feestweek, maar deze activiteit is twee weken later en we gaan er van uit dat jullie dan wel weer zin hebben in een activiteit/feestje. Succes met de voorbereidingen!

Henny van der Heide, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tel: 0594659810 Leneke Struiksma, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Muziek die je raakt ....

Afsluiting Feestweek

Zondag 23 juni is iedereen welkom voor de kerkdienst. De afsluiting van de feestweek zal een soort tentdienst zijn. Deze keer geen kerkdienst maar een bijeenkomst waar je even tot jezelf kunt komen en wat jou bezighoudt en beweegt. En waar je ook kunt horen wat je dorpsgenoten raakt. Hiervoor zijn we op zoek naar muziek die je raakt. Welk lied raakt bij jou een gevoelige snaar? Welk nummer is voor u onlosmakelijk verbonden met die bijzondere herinnering? Welk liedje verwoordt wat voor jou belangrijk is? Het kan van alles zijn; iets uit de Top 2000, een kinderliedje, een hit van vroeger, een gezang of een psalm. We gaan een band uitnodigen om de liederen te spelen en te zingen. Meezingen kan natuurlijk ook. En wil je je eigen nummer zingen of spelen dan horen we dat graag. Behalve veel mooie muziek zal er ook gelegenheid zijn voor het aansteken van een kaarsje, een moment van stilte en gesprek. Wilt u de antwoorden op de volgende vragen opschrijven of mailen? Inleveren kan bij Fam. de Vries Renkemastraat 15 of bij ds. Christel Minnaard Prov.weg 79. Of mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We zullen dan na overleg met de band contact opnemen.

1.Naam.

2.Telefoonnummer of email:

3. Ik wil zelf zingen/ muziekinstrument bespelen:

4. De titel van het lied of nummer en graag informatie over dit nummer zoals artiest, muziekbundel of een link naar een filmpje.

5.Waarom dit nummer of lied zo bijzonder voor mij is. Een paar woorden zijn genoeg.

We nemen contact op om te vragen of hier iets van verteld mag worden tijdens de bijeenkomst en zullen overleggen over hoe en wat er gezegd wordt. We zijn benieuwd wat we binnen krijgen.

Familie de Vries en ds.Christel Minnaard.

 

Vrijwilligers gevraagd

Ook in Doezum kunnen we niet zonder vrijwilligers.

Op dit moment worden er vrijwilligers gezocht voor:

* Het organiseren van de Speelweek of een Speeldag, informatie bij Monique Bosklopper tel: 06-13264964

* Leden historische vereniging "Old Doesum" , informatie bij Bert Oldewarris, tel: 06-18754767

Als u/jij zich wil aanmelden als vrijwilliger of er over na wilt denken kunt u voor meer informatie contact opnemen met bovengenoemde personen.

De vorige oproep voor vrijwilligers voor de redactie van de Doezumerproat en hulp in de Vlindertuin hebben zich spontaan mensen gemeld!

 

Nieuws van de Feestcommissie

Kijk voor het laatste nieuws over de versierde wagens en de feestweek in het menu onder Feestweek!

 

Fietstocht

Op zaterdag 29 juni 2019 zal er een fietstocht plaatsvinden. De keuze kan gemaakt worden voor de 20 km of 35 km. De deelnamekosten zijn dit jaar gratis. Halverwege de route krijgt elke deelnemer iets te drinken en wat lekkers. Het inschrijven en de start is tussen 12.30-13.30 bij `t Anker.

Dus fietsliefhebbers we zien jullie graag op zaterdag 29 juni bij `t Anker met de fiets en ontdek het mooie Westerkwartier!

 

 

 


Banner

Agenda

20 juni 2019 15:00 - 17:00
Verhalenvertelmiddag
20 juni 2019 20:00 - 23:00
Pubquiz
21 juni 2019 22:00 -
Foudte Party
22 juni 2019 08:30 - 12:00
Oud papier bij de weg
22 juni 2019 14:00 - 18:00
Boerenactiviteiten
22 juni 2019 21:00 -
Feestavond
23 juni 2019 15:30 - 16:30
Muziek die je raakt ....