Welkom op de website van het dorp Doezum

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Nieuws


Noteer vast in uw agenda

 

 

Noteer alvast in uw agenda!

 

Op zaterdag 9 november a.s. wordt er in de Haven een muziekfestival georganiseerd! Dit om het te bouwen dorpshuis een financiële steun in de rug te geven.

We zijn druk bezig met het gevarieerde programma, dat wij binnenkort zullen presenteren.

Hou de mediakanalen dus in de gaten en laat de 9e november vrij in uw agenda!

 

Kerstmarkt

Standhouders gevraagd voor de Kerstmarkt in Doezum

Op 13 DECEMBER 2019 in De Haven/Het Anker aan de Perastraat

Vakantie voorbij en kinderen weer naar school, de regelmaat keert terug. De zomerevenementen zijn voorbij, maar in Doezum zijn we al weer druk met het organiseren van een groots winterevenement; de jaarlijkse Kerstmarkt. Het zal dit jaar de tiende editie zijn!

De gezellige sfeervolle kerstmarkt, met live muziek, wordt gehouden in en Het Anker en in de Haven en buiten in de verwarmde tent.

We hebben ruimte voor ongeveer 45 kraampjes.

We hopen weer op aanmeldingen met allerlei verschillende winter- en kerstattributen, maar ook stands voor het goede doel of verenigingen zijn welkom.

Op het plein is er nog genoeg ruimte voor de verkoop van diverse kerst en aanverwante spullen.

Dus heb je leuke of lekkere winter- of kerstartikelen te koop en wil je wel eens op de kerstmarkt staan, meld je dan heel snel aan. Ook is er de mogelijkheid voor mensen die een (kerst gerelateerde) hobby hebben om hun werk te laten zien.

De kosten voor een kraam zijn € 5,- (inclusief twee consumptiebonnen). Bij opgave graag doorgeven hoeveel ruimte/tafels je nodig hebt en wat je gaat verkopen of laten zien.

Opgeven kan tot 1 december 2019, maar vol is vol.

De kerstmarkt is van 18.00 uur tot 21.30 uur.

Opgave bij:

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel. 0594-659810

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. tel: 06-15108652

 

 

Dorpshuis

Doezum heeft van de provincie Groningen  een subsidie van € 215.000 toegezegd gekregen voor het dorpshuis!

Na de teleurstelling van het negatieve resultaat van een eerdere vraag voor subsidie is er een nieuw plan gemaakt om tot een dorpshuis
te kunnen komen. Dit plan is wat minder vergaand dan het vorige, maar voorziet toch in de behoefte van het dorp met een grote zaal en
diverse kleinere zalen om alle activiteiten in het dorp te kunnen houden wat nu dreigt te verdwijnen. Samen met de eerdere toegezegde
bijdrage van de gemeente is nu het grootste deel van de financiële haalbaarheid gedekt. Ondertussen wordt hard doorgewerkt om de
resterende financiële middelen te verkrijgen om het project voortgang te kunnen vinden.
Het concrete plan is om het kerkelijke gebouw De Haven, gelegen aan de Perastraat 13 in Doezum om te bouwen tot een nieuw en volwaardig dorpshuis.
Hiertoe wordt het gebouw zo optimaal mogelijk ingericht en aangepast aan de nieuwste verordeningen. Centraal in het nieuwe dorpshuis staat het huiskamercafé,
letterlijk en figuurlijk. Deze ontmoetingsplek voor jong en oud heeft als motto “uit maar toch thuis”. Naast de huiskame!r biedt het dorpshuis onderdak aan
verenigingen en clubs en staat dus ter beschikking voor alle maatschappelijke, kerkelijke, en culturele organisaties in Doezum en omstreken.
Het bijgebouw Het Anker en de pastorie blijft eigendom van de protestantse gemeente.
Met de realisatie van het dorpshuis wordt er een nieuwe maatschappelijke functie in het voormalig kerkgebouw De Haven gehuisvest. Het gebouw speelt daarbij een belangrijke rol bij het in stand houden van centrale dorpsvoorzieningen. Voor het dorp wordt hiermee een situatie gecreëerd waarbij het aanzien van het markante kerkgebouw in stand blijft en voorzieningen in de dorpskern blijven bestaan.
Om de plannen voor het dorpshuis werkelijkheid te laten worden is de inzet van de inwoners van Doezum erg belangrijk.  Meld je aan als vrijwilliger, maakt niet uit voor wat, want samen kunnen we deze klus klaren!


 

Ringsteken voor jong en oud

Uitslag van het ringsteken te Doezum op 5 juli 2019.

’s Middags begon het ringsteekfestijn om 16.30 uur voor de kinderen tot 12 jaar.

Er was voor hen een klein parcours gemaakt waar ze op hun zelfgemaakte stokpaardje, of op de fiets of skelter konden ringsteken.

Speaker Sandra Tjalma leidde de kinderen door drie rondes heen.

Onder aanmoedigingen van ouders en grootouders hadden de kinderen een mooie middag waarin ze konden proeven aan het “echte” ringsteken.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt en de prijswinnaars kregen een mooie rozet opgespeld. Voor alle kinderen was er een leuk cadeautje, ranja en een koekje.

Assurantiekantoor Hoeksema had een springkussen neergezet, en die werd zeer druk bezocht.



Om 18.30 waren de paard en wagen en paard onder zadel aan de beurt onder leiding van speaker Jan Hoeksema.

Dit jaar waren er zeven aanspanningen, echt ook mooie aanspanningen en goed verzorgt, en er waren zeven dames die mee deden voor onder het zadel.

Uitslag:

Paarden

1. Ate Jagersma Grootegast 33 punten

2. Haitse Postma Marum 27 punten

Onder het zadel

1. Gesina Ottema Sebaldeburen 24 punten (snelste tijd)

2. Nynke Eissens 24 punten

 

Het schoonste en mooiste geheel ging naar Haitse Postma te Marum met de volgende opmerking van de jury (bestaand uit de dames Nelly Olthoff en Fokje Polman) en het publiek:

De jury heeft deze keer gekozen voor deze aanspanning met de volgende opmerking;

“We kunnen er niet om heen: Prachtige boodschappenwagen en de kleding in stijl,

verse groenten achterop, prachtig geheel op deze manier, dus mooiste geheel.”

Mooiste geheel voor ruiters onder het zadel, Nijnke Eissens

Op het allerlaatste moment heeft ze haar aangemeld en toch zag ze kans om er iets moois van te maken.

Paard en amazone in oranje stijl, met achter op het paard in wit rondje HUP Holland.

 

Tenslotte begon omstreeks 20.00 uur het ringsteken voor 13 jaar en ouder.

Ook dit was een nieuw onderdeel en het was afwachten welke en hoeveel aanmeldingen er kwamen. Het duurde even maar uiteindelijk konden we van start met twaalf fietsers, drie brommers, twee tractors en een shovel. Verrassend!

Speaker Eddy Renkema hield het publiek op de hoogte van de vorderingen van de “stekers”.

Het was in één woord fantastisch, heel mooi weer, gezellige catering tent en zeker voor herhaling vatbaar. Deze keer hadden we drie prijzen te verdelen onder alle deelnemers, een eventuele volgende keer zouden we onderscheid kunnen maken tussen de verschillende categorieën.

Alle prijzen gingen naar de fietsers:

Uitslag:

1. Sietske en Lieke

2. Yvonne en Mariëlle

3. Fokke en Henk

De prijs voor het mooiste geheel ging naar Olga en Hiske. Zij kwamen op een tandem compleet met paardengeluiden en zelf verkleed als twee paarden!

Rein Koopmans en dochters op de tractor

Douwe en Ingrid op de shovel

Bij dit hele gebeuren waren er weer veel vrijwilligers op de been, iedereen hartstikke bedankt hiervoor. Waar zouden we zijn zonder al deze mensen die iets voor ons Doezum willen betekenen!

Het Ringsteken is georganiseerd door de Kinder-activiteitencommissie, de Paardencommissie en de Activiteitencommissie.

 


Banner